Esimit Europa 2 zmagala na Barcolani

Posadka na jadrnici z evropsko zastavo je slavila po 57 minutah in 57 sekundah.

Objavljeno
09. oktober 2011 11.06
Posodobljeno
09. oktober 2011 11.10
Borut Tavčar, gospodarstvo
Borut Tavčar, gospodarstvo

Trst - Na poslovni jadralski predstavitvi projekta Esimit Europa 2, jadrnice, ki ima edina na svetu pravico plovbe pod evropsko zastavo, je njen lastnik Igor Simčič ob ugodni napovedi vetrovnih razmer že včeraj napovedal današnjo zmago na Barcolani.

Na vprašanje Dela, kaj je prvi načrt posadke Esimita Europe 2 - verjetno zmaga na morju Tržaškega zaliva, je Simčič odgovoril, da bodo vsekakor štartali na zmago, »kot na vsaki regati, kjer štartamo«. Možnosti za to so dobre. »Jadrnica in ekipa zmoreta dovolj, da smo lahko optimistični,« pravi Simčič. Omenil je sicer, da so lahko vetrovne razmere v Tržaškem zalivu zelo posebne in da se lahko v brezvetrju zgodijo različne zadeve. »Napovedana je malo močnejša burja, tako da upamo na najboljše,« je včeraj še dejal Simčič.

Esimit Europa 2 je sicer jadrnica z evropskimi oznakami, njen glavni sponzor pa je ruski Gazprom. Ekipo sestavljajo jadralske zvezde iz več evropskih držav, nekaj dni nazaj pa so dobili tudi ruskega člana ekipe. Tako ambiciozen projekt se ne more ustaviti samo v Evropi, kjer je dobila 11 regat zapored, zato Simčič že cilja na zastopanje Evrope v ZDA, na Kitajskem in v Avstraliji.