Evri ne sodijo v napoved za odmero dohodnine

Na Dursu so vse zavezance znova obvestili, da je treba napoved za odmero dohodnine za leto 2006 izpolniti v tolarjih.

Objavljeno
27. marec 2007 20.24
Minister za finance Andrej Bajuk in generalni direktor Davčne uprave Ivan Simič
Ljubljana – Na Davčni upravi RS (Durs) so ugotovili, da jim je vsaj eden od izplačevalcev dohodkov, ki so morali do konca januarja dostaviti podatke za vse, ki so jim izplačevali dohodke v letu 2006, poslal podatke v evrih. Zato na Dursu vse zavezance vnovič obveščajo, da je treba napoved za odmero dohodnine za leto 2006 izpolniti v tolarjih.

Omenjenega izplačevalca je Durs že pisno obvestila o napaki in ga pozvala, da o tem obvesti vse dohodninske zavezance, ki jim je v letu 2006 izplačeval dohodke.

Zavezanci, ki bodo ugotovili, da so zneski v predizpolnjenih obrazcih navedeni v evrih, naj te podatke prečrtajo in navedejo zneske v tolarjih, svetujejo na davčni upravi. Durs je predizpolnjene obrazce začela pošiljati zavezancem na dom po pošti 16. marca, do ponedeljka pa jih je poslala že 951.222 od predvidenih 1.065.000. S pošiljanjem naj bi končali do konca meseca.

Tiste zavezance za dohodnino, ki zaradi napake izplačevalca na dom do 31. marca ne bodo prejeli predizpolnjenih napovedi (ker zneski v evrih niso presegli zneska splošne olajšave v višini 604.330 tolarjev), so pa zavezanci za dohodnino, na Dursu opozarjajo, da morajo ne glede na napako izplačevalca napoved vseeno vložiti. Obrazec je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa si ga natisnejo tudi s spletne strani www.durs.gov.si.