Evropski milijoni za mariborski urgentni center

Vrednost naložbe je nekaj več kot 14 milijonov, približno polovico bo prispeval evropski sklad za regionalni razvoj.

Objavljeno
21. september 2012 13.21
*tre* STAVKA V UKC MARIBOR
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Ljubljana/Maribor – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki upravlja z denarjem evropskih strukturnih skladov in kohezijskega sklada, je potrdilo sofinanciranje projekta urgentnega centra v Mariboru.

Skupna vrednost te naložbe znaša nekaj več kot 14 milijonov evrov, od tega bo dobrih 7,5 milijona prispeval evropski sklad za regionalni razvoj, so sporočili z ministrstva. Namen naložbe je ureditev pogojev za izvajanje bolnišnične urgentne službe, so sporočili, vključno z združitvijo primarne in bolnišnične urgence.

Nov urgentni center v mariborskem UKC bo na enem mestu zagotavljal celovite storitve neprekinjene nujne medicinske pomoči z izboljšanimi možnostmi diagnostične in terapevtske obravnave. Z njegovo vzpostavitvijo naj bi zagotovili hitrejšo, učinkovitejšo, dostopnejšo in finančno vzdržno obravnavo nujnih akutnih stanj s širšega območja Štajerske.

Pravtako naj bi center prispeval h krajšanju časa oskrbe pacientov zaradi združitev urgentnih služb in skrajšanja transportnih poti. Upoštevaje vse to po informacijah z ministrstva ocenjujejo, da bo izvedba projekta omogočila ohranitev desetih življenj letno in preprečitev osmih primerov trajne invalidnosti.