Fabjan: Nihče še ni dokazal, da gre za korupcijo

Občinski odbor SLS Črnomelj je v nedeljo na svoji seji podprl nekdanjega poslanca SLS in sedanjega župana Črnomlja Andreja Fabjana pri nameri, da ne izstopi iz stranke.

Objavljeno
26. oktober 2009 16.39
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Občinski odbor SLS Črnomelj je v nedeljo na svoji seji podprl nekdanjega poslanca SLS in sedanjega župana Črnomlja Andreja Fabjana pri nameri, da ne izstopi iz stranke. Kot je zatrdil Fabjan, ki ga je predsednik SLS Radovan Žerjav pozval k izstopu iz stranke, podpora občinskega odbora pomeni, da zaenkrat ostaja član stranke.

 

Fabjan je pojasnil, da so s sklepi občinskega odbora seznanili predsednika SLS, strankine poslance in izvršilni odbor stranke. Na vprašanje, ali se bo sestal z Žerjavom, je Fabjan odgovoril, da če se bo "Žerjav želel sestati, me bo moral poklicati".

 

"Občinski odbor je svoje naredil," je ocenil Fabjan in dodal, da "dokler je tako, ostajam član SLS". Po njegovih besedah je Žerjav s tem, ko ga je obtožil korupcije, naredil veliko škode belokranjskemu SLS oz. belokranjskemu potencialu SLS, "ki tukaj s srcem in dušo delamo za SLS".

 

"Nobeden še ni dokazal, da je to korupcija," je poudaril Fabjan glede navedb, da naj bi sprejel ponudbo za 99-odstotni popust pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja. Prepričan je namreč, da je Žerjav "nasedel novinarju nekega rumenega tiska" in da gre za nepreverjene zadeve.

 

Na seji v nedeljo je občinski odbor SLS Črnomelj sprejel več sklepov. Med drugim občinski odbor ocenjuje, da je bilo ravnanje predsednika stranke nekorektno in nesprejemljivo, "ker je na podlagi nepreverjenih izjav medijev obtožil in obsodil Andreja Fabjana, ter podal zahtevo za izstop preko medijev, ne da bi se prej pogovoril z njim".

 

Žerjav ostaja pri svojih stališčih

V SLS kategorično zanikajo informacijo, ki jo je danes povzelo več medijev, da naj bi si predsednik SLS Radovan Žerjav v zadevi župana občine Črnomelj in nekdanjega poslanca SLS Andreja Fabjana »premislil«. Gre za popolno izmišljotino, ki so jo nekateri mediji domnevno povzeli zgolj na osnovi izjave Andreja Fabjana.

 

V SLS poudarjajo, da predsednik Žerjav takšne izjave za medije danes ni podal in trdno ostaja na svojih stališčih, kot jih je podal ob pozivu Andreju Fabjanu prejšnji teden kot tudi na Kongresu SLS maja letos, ko je med drugim poudaril, »da če se hočemo uspešno in kredibilno spopasti s temeljnimi problemi moralnega razkroja slovenske družbe, moramo najprej začeti pri sebi, ne glede na to, kako velik je ta problem znotraj nas, torej v naši stranki«.