Februarja 2016 v Mednem v obe smeri

Na gradbišču bo izvajalec postavil dva montažna mosta, šele nato se bo začela sanacija nadvoza čez železnico.

Objavljeno
09. december 2015 17.45
Medno
Marjana Hanc
Marjana Hanc

Medvode – Prvi teden februarja bo po nadvozu v Mednem stekel dvosmerni promet, so danes napovedali na direkciji za infrastrukturo. Na četrtem najbolj obremenjenem cestnem odseku na regionalni cesti Medvode–Ljubljana, ki ga prečka 21 tisoč vozil na dan, je namreč promet zaradi dotrajanega mostu enosmeren že od januarja lani.

Direkcija je po umiku revizijskega zahtevka neizbranega ponudnika 30. novembra sklenila pogodbo s podjetjema Rafael in SŽ ŽGP in ti bosta izvedli rekonstrukcijo cestnega objekta čez železniško progo za 1,9 milijona evrov.

Izvajalec je bil v delo uveden takoj po podpisu pogodbe, zdaj pripravlja dokumentacijo, ki jo mora dostaviti investitorju, so pojasnili na direkciji. Po pridobitvi dovoljenj bo na gradbišču postavil dva montažna mostova, tako bo prometna ureditev dvosmerna. Promet bo torej tekel brez semaforjev, takoj ko bo stal prvi most. Še prej je treba zgraditi nasip in z zagatnicami zaščititi brežino nad železniško progo. Večino teh del je mogoče izvesti tudi pri nižjih temperaturah in ob manjši količini padavin, pojasnjujejo na direkciji.

Dvosmerni promet bo urejen tako, da bo v eno smer speljan čez montažni most, v drugo pa po sedanjem nadvozu. Predvidoma tri tedne pozneje bo stekel še po drugem montažnem mostu. Takrat se bo začela sanacija nadvoza, bližnjega propusta in ceste.

Obnovljena cesta med Mostami in Vodicami

Na direkciji so še povedali, da je bil v dobrih treh mesecih obnovljen dvokilometrski odsek na cesti Moste–Vodice, med uvozom v poslovno cono Komenda in križiščem, ki je bil uničen zaradi težkih tovornjakov. Obnovili so tudi odsek od uvoza v industrijsko cono do začetka pločnika v naselju Žeje. Spomladi nameravajo za 220 tisoč evrov obnovili še 655 metrov vozišča med uvozom za poslovno cono in naseljem Vodice. Celotna naložba bo tako stala 870 tisočakov.