Fištravec obsodil incident s solzivcem

Eden od redarjev naj bi med obiskom lokala v natakaričino skodelico kave na točilnem pultu brizgnil solzivec.

Objavljeno
10. september 2013 17.01
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Maribor - Mariborski župan Andrej Fištravec je danes izrazil ogorčenje nad dejanjem dveh mestnih redarjev, od katerih naj bi eden med obiskom lokala v natakaričino skodelico kave na točilnem pultu brizgnil solzivec. Kot je sporočil danes, je že zahteval, da se takoj oblikuje disciplinska komisija, ki bo primer preučila in ustrezno ukrepala.

Mariborski policisti so bili po pisanju časnika Večer 2. septembra dopoldne obveščeni o kršitvi določil zakona o varstvu javnega reda in miru, ki naj bi jo v gostinskem lokalu v Zgornjem Dupleku zagrešil občinski redar.

Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil

Policisti, ki so opravili intervencijo, so ugotovili, da sta redarja okoli 9. ure prišla v lokal in naročila pijačo. V času, ko je natakarica odšla iz lokala na teraso in stregla druge goste, ji je eden izmed njiju v skodelico kave na točilnem pultu brizgnil solzivec oziroma poprov razpršilec.

Natakarica je to ugotovila šele ob požirku kave, ko jo je precej speklo v ustih, zaradi česar je kavo izpljunila. Redarja sta nato lokal zapustila in se odpeljala. Ko bo opravljen razgovor še z obema redarjema in ko bo ugotovljeno dejansko stanje prekrška, bo kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil, so pojasnili na mariborski policiji.

Kot pa piše spletni Večer, bi se lahko zapletlo, saj lastnica lokala po dogodku ni obiskala zdravnika. Zoper redarja tudi ne namerava sprožiti pravnih postopkov, pričakuje pa, da bo zoper njiju ukrepalo vsaj vodstvo redarstva.