Footgolf, aplikacija SnappGuides in Pobeg iz igluja – nagrajene turistične novosti

Spirit je razglasil priznanja snovalec, ki jo prejemejo inovativni projekti s področja turizma.

Objavljeno
04. junij 2015 14.30
Posodobljeno
04. junij 2015 14.30
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Javna agencija Spirit Slovenija je razglasila tri prejemnike priznanja snovalec, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Finančno in promocijsko podporo bodo prejeli produkt razvoja footgolfa v Bovcu (podjetje En hec), aplikacija za fotografe SnappGuides (zagonsko podjetje Snapp) in turistična atrakcija Pobeg iz igluja (podjetje Enigmarium), so sporočili s Spirita.

Denarni sklad, ki ga bodo prejela podjetja, znaša 15.000 evrov.

Novi turistični produkti do konca leta

Prvi nagrajenec v Slovenijo prinaša igro, ki atraktivno združuje dva športa, nogomet in golf, in se v angleščini imenuje footgolf. Gre za novost, ki v tujini že dosega veliko popularnost, pri nas pa jo kot nov turistični produkt premišljeno uvaja podjetje En hec. Pri footgolfu morajo igralci s čim manj udarci nogometno žogo po pravilih golfa brcniti v zanje posebej urejene luknje na golf igrišču. Nova igra bo že junija obogatila turistično ponudbo v Bovcu, v prihodnosti pa naj bi se razširila po vsej državi.

Druga novost je aplikacija SnappGuides, namenjena predvsem profesionalnim in ljubiteljskim fotografom. Ti na potovanjih brskajo za drugačnimi informacijami kot navadni popotniki, saj iščejo predvsem čudovite lokacije za dobre posnetke. Podjetje Snapp za to široko ciljno skupino razvija uporabno in cenovno dostopno rešitev – fotovodnike, večplastno prilagojene za pametne telefone. Končni cilj podjetja, ki bo ob skorajšnjem vstopu na trg ponudilo vodnike za nekaj izbranih slovenskih destinacij, je postati »Lonely Planet za fotografe«.

Mednarodna igra, pri kateri imate eno uro časa, da se s pomočjo namigov in ugank rešite iz zaklenjene sobe, je že uspešno osvojila Slovenijo. Podjetje Enigmarium se je odločilo za naslednji korak – inovativno nadgradnjo v igluju in prenos v zimske turistične destinacije. Atrakcija Pobeg iz igluja je pozimi sicer poskusno že popestrila ponudbo kranjskogorskih smučišč, v naslednji sezoni pa se, podprta s snovalcem, vrača v izboljšani različici, ki bo primerna tudi za prodor na tuje trge., so zapisali v predstavitvi.

Lani so snovalca prejeli projekt Okusi Kamnika, ekološka vas Garden Village Bled in Gozdni selfness, ki so se v letu dni iz idejnih projektov uspešno prelevili v inovativne slovenske turistične produkte.