Avtomobilsko premoženje pred Kempinskim

V parku hotela Kempinski v Portorožu se je v ponedeljek zvečer zbralo nekaj manj kot 30 zelo dragocenih avtov in njihovih voznikov, ki so se v karavani podali iz bavarskega Bertesgardna v neznano.

Objavljeno
02. september 2009 12.37
B. Š.
B. Š.
Portorož - V parku hotela Kempinski v Portorožu se je v ponedeljek zvečer zbralo nekaj manj kot 30 zelo dragocenih avtov in njihovih voznikov, ki so se v karavani podali iz bavarskega Bertesgardna v neznano. Vsak dan sproti zvedo, kam se bodo peljali. Včeraj so bili v Portorožu, danes so že v Beogradu in jutri jih pričakujejo v Solunu. To niso avtomobili kar tako. Gostje iz skupine z delovnim imenom »road show« so ocenili, da so bili avtomobili, ki so minulo noč »prespali« v parku luksuznega portoroškega hotela, vredni približno deset milijonov evrov.

To so posebej izdelani in dodelani avtomobili najvišjih blagovnih znamk: Ferrari, Porsche, Bentley, Lamborghini, Rolls Royce ... Vsakdo opremi avto po svojem okusu na določeno temo: FBI Police, Agent 007, Lam Bear Ghini (avto, odet v medvedjo podobo) itd. Njihove cene se približujejo pol milijona evrov (vsak). Zato ni čudno, da so zahtevali celonočno varovanje. Uprava hotela je bila zadovoljna, ker so samo s temi gosti napolnili polovico hotela. Presenečeni so bili tudi vozniki, ki takšne turistične ponudbe niso pričakovali. Zadovoljni pa so bili tudi drugi portoroški turisti, ki so lahko enkrat v naravi potipali, kaj se to pravi »avto s težo«.