Bila je le vaja

Pripadniki poklicne industrijske gasilske enote Eko Nafta, lendavski reševalci, pripadnice ekipe prve pomoči Civilne zaščite in drugi so danes na območju industrijske cone Nafte - Petrochem v Lendavi le za vajo gasili požar.

Objavljeno
27. oktober 2009 15.23
Jože Pojbič
Jože Pojbič
Lendava - Pripadniki poklicne industrijske gasilske enote Eko Nafta, lendavski reševalci, pripadnice ekipe prve pomoči Civilne zaščite in drugi so danes na območju industrijske cone Nafte - Petrochem v Lendavi gasili požar, ki je izbruhnil ob eksploziji plina v reformerski peči pri proizvodnji metanola, in reševali poškodovane delavce.

Šlo je seveda samo za vajo, kakršne v Lendavi pripravljajo občasno zato, ker je v tamkajšnji inudstrijski coni zaradi petrokemične in farmacevtske industrije ter skladišč naftnih derivatov nevarnost eksplozije in požara precejšnja. Tudi zato ima Naftina družba Eko Nafta organizirano poklicno industrijsko gasilsko enoto s 25 poklicnimi gasilci, od katerih je po ena izmena vedno pripravljena na posredovanje, po ena pa v  pripravljenosti na domu.

Ta enota je edina poklicna gasilska enota v Pomurju in poleg varovanja in gašenja njeni pripadniki posredujejo tudi ob nesrečah z nevarnimi snovmi vprometu in industriji. Na včerajšnji vaji so tako oni kot drugi sodelujoči pokazali, da bi bili učinkoviti tudi če bi šlo zares.