Diplomati, ministri, direktorji in podjetniki so se družili na morju

Sto jadrnic, 424 vipovcev, štirje ministri in družabno srečanje ob morju. Takšen je bil izplen sedme diplomatske regate, ki se je je udeželilo kakih 700 ali 800 jadralcev in ljubiteljev morja.

Objavljeno
12. september 2009 20.34
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Izola - Sto jadrnic, 424 vipovcev, štirje ministri in družabno srečanje ob morju. Takšen je bil izplen sedme diplomatske regate, ki se je je udeželilo kakih 700 ali 800 jadralcev in ljubiteljev morja. Pri organizaciji srečanja je bilo sicer čutiti vpliv recesije, kar pa ni skazilo razpoloženja. Pozno popoldan se je še vreme zjasnilo.

Diplomatsko regato si je ogledal celo srbski zunanji minister Vuk Jeremić, ki je na naše vprašanje, zakaj je prišel, odgovoril: »Meni je to najlepši del Jadranskega morja. Ponavadi na uradnih obiskih ne ostanem dlje kot en dan. Toda to je bila posebna priložnost, tako kot so posebni odnosi med Srbijo in Slovenijo, zato sem z veseljem sprejel povabilo kolega in dobrega prijatelja Samuela ŽbogarjaSeveda ni šlo niti brez komentarja na najbolj aktualno temo - o slovensko- hrvaškem dogovoru glede reševanja medsebojnih vprašanj. »To je vsekakor dobra vest. Integracija zahodnega Balkana je za vse države s tega območja nadvse pomembna. Prej bo prišlo do te integracije, toliko bolje bo. Veseli me, da sem se znašel v Sloveniji ravno na tak dan. Dan prej sem bil na Madžarskem ravno, ko se je zgodil dogovor med Madžarsko in Slovaško. Zato sem vesel, ker sem na določen način na dveh koncih prinašal srečo,« je povedal Vuk Jeremić.

Tudi na včerajšnji regati je bila najuspešnejša Maxi Jena, na njej pa smo lahko videli Janeza Škrabca, lastnika Rika in Janka Kosmino. Drugi je skozi cilj prijadral Veliki Viharnik z dvema ministroma na krovu: Samuelom Žbogarjem in Igorjem Lukšičem. Tretja je bila avstrijska jadrnica Sonic. Več veleposlanikov in konzulov, vključno z ministrom za promet Patrickom Vlačičem je obtičalo na morju zaradi brezvetrja, ki je sledilo opoldanski blagi burji. Slednja je pripomogla k živahnejšemu jadranju v prvem delu diplomatske regate.