Razgrajanje Green dragonsov

Pred današnjim nogometnim derbijem med Olimpijo in Mariborom so navijači Olimpije Green dragonsi zbrali na ljubljanski tržnici, potem pa so jim stvari ušle iz rok. Policisti so za delo.si potrdili, da so zadeve že pod kontrolo.

Objavljeno
17. oktober 2009 16.25
Ti. K./Ka.K./Ju. P.
Ti. K./Ka.K./Ju. P.
Ljubljana - Pred današnjim nogometnim derbijem med kluboma Olimpijo in Mariborom v Ljubljani se je okoli 200 navijačev Olimpije Green Dragons zbralo na ljubljanski tržnici in po besedah Vinka Stojška, predstavnika za stike z javnostjo PU Ljubljana, začeli razgrajati in kršili javni red in mir. Navijači so vzklikali žaljiva gesla, razbijali steklenice in prevračali smetnjake. Navijači se nikakor niso umirili, zato so posredovali ljubljanski policisti.


Navijač Olimpije je udaril policista, zato je prišlo do spopada, a so policisti umirili vročo kri. "Policisti so zaradi kršenja javnega reda in miru pridržali 53 kršiteljev, med njimi je bilo okoli 30 mladoletnih. Pet kršiteljev bodo ovadili zaradi napada na uradno osebo," je povedal predstavnik ljubljanskih oplicistov Vinko Stojnšek in dodal, da je eden od pridržanih zahteval zdravniško pomoč, čeprav mu hudega menda ni. Lažje sta bila poškodovana tudi dva policista, ki pa sta kljub temu nadaljevala postopek. Sama tekma, ki so jo zaradi visokega rizika spremljali policisti, je bila bolj mirna. Pred stadionom in na njem izgredov ni bilo, čeprav jih je po naših podatkih po nosu dobil - prav tako od Green Dragonsov - eden od obiskovalcev, ki si je v športnem duhu nadel oba navijaška šala, od Olimpije in Maribora.