Türk se je poklonil padlim v vojni za Slovenijo

Predsednik republike Danilo Türk je na ljubljanskem pokopališču Žale dopoldne položil vence pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo, pri spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorju in pri kostnici žrtev prve svetovne vojne.

Objavljeno
31. oktober 2009 17.24
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Ljubljana - Predsednik republike Danilo Türk je na ljubljanskem pokopališču Žale dopoldne položil vence pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991, pri spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorju 1941-1945 in pri kostnici žrtev prve svetovne vojne. Polaganja vencev sta se udeležila tudi premier Borut Pahor in predsednik državnega zbora Pavel Gantar. V delegaciji so se slovesnosti udeležili tudi predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, načelnik Generalštaba Slovenske vojske Alojz Šteiner in generalni direktor policije Janko Goršek. Predsednik Türk se je nato odpravil še na Urh k spomeniku žrtvam vojnega nasilja, kjer je tudi položil venec.

Iz kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja pa so za sporočili, da je premier že danes zjutraj zasebno šel položit venec na grob nekdanjega predsednika republike in premiera Janeza Drnovška v Zagorje ob Savi.

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar pa bo danes vence položil še na partizansko grobišče na Gorici pri Vranskem, pri spomeniku frankolovskim žrtvam na Frankolovem in na spomenik v Spominskem parku Teharje.