V eksploziji plina dva hudo ranjena

V okrepčevalnici s hitro hrano Balkan na Tišini je odjeknila močna eksplozija, najverjetneje plina. V eksploziji sta bili dve osebi hudo poškodovani, uničen je bil lokal in nekaj avtomobilov.

Objavljeno
28. avgust 2009 15.31
Jože Pojbič
Jože Pojbič
Murska Sobota - Danes okrog poldneva je v okrepčevalnici s hitro hrano Balkan na Tišini odjeknila močna eksplozija, najverjetneje plina. V eksploziji sta bili dve osebi hudo poškodovani, uničen je bil lokal, velik približno 70 kvadratnih metrov, poškodovanih pa je bilo tudi nekaj avtomobilov na parkirišču pred lokalom.

K sreči je bil tega dne lokal zaprt, oče in svak najemnika lokala pa sta prišla vanj menda zato, da bi odklopila plinsko jeklenko. Kaj natančno se je zgodilo in zakaj je prišlo do eksplozije, strokovnjaki še ugotavljajo, oba poškodovanca pa sta v šoku in so ju s hudimi opeklinami odpeljali v murskosoboško bolnišnico, zato od njiju za sedaj niso mogli izvedeti veliko.

Ker je lokal, v katerem je prišlo do eksplozije, v stavbi v občinskem središču občine Tišina, v kateri je še več lokalov in sedež občine, nedaleč vstran pa je tudi tišinska osnovna šola, je bilo pravzaprav srečno naključje, da ni bilo poškodovanih več ljudi.