Gabričeva z Dolancem noče pred kamere

Trije lokalni mediji ostali brez soočenj, volivci brez možnosti, da se še zadnjič prepričajo o izbiri.

Objavljeno
15. oktober 2014 12.23
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Jasna Gabrič, županska kandidatka Liste za naše Trbovlje, se pravkar v drugem krogu volitev edinkrat »iz oči v oči« meri s tekmecem Borutom Dolancem iz Slovenske demokratske stranke. Soočenje poteka na Radiu Kum, vabila treh drugih lokalnih medijev pa je zavrnila z obrazložitvijo, da bo zadnje dni kampanje preživljala na terenu.
»Očitno si Gabričeva ne upa štirikrat na soočenje, zlasti ne na temo gospodarstva, kar po svoje razumem, saj nima ene same delovne ure v gospodarstvu,« se je odzval Borut Dolanc.

Na Radiu Kum, na portalu Zon in na obeh, izlaški ter trboveljski lokalni televiziji, so v tem tednu oba kandidata povabili, da ponovno stopita pred kamere in mikrofone ter ljudem predstavita svoj slog županovanja in reševanja nakopičenih lokalnih težav. »Gabričeva nam je udeležbo sicer okvirno potrdila, danes pa nas je poklicala še Leana Tomič (iz štaba Gabričeve, o. p.) in naše povabilo za udeležbo na soočenju zavrnila,« piše na portalu Zon. To se je zgodilo po tistem, ko so se v štabu pozanimali, kako naj bi soočenje potekalo, kje bo, ali bodo tudi vprašanja publike ... Tudi vabilo Radia Kum je sprva zavrnila, nati si je v zadnji hip premislila.

Štab Liste za naše Trbovlje se je v kampanji osredotočil tudi na družabna omrežja. A izkorišča jih sila nespretno − tako da sproti briše nevšečne komentarje, s čimer je že izzvalo nejevoljo med ljudmi. S Facebooka je svoj dopis, v katerem se je branila pred očitki javnosti, da je bila kot podžupanja neuspešna pri pridobivanju evropskih sredstev, v kratkem času zbrisala tudi Gabričeva. »Investicije so bile v domeni župana in sama nisem bila del niti ene od skupin za pripravo, usklajevanje ali izvedbo,« se je branila, pri tem pa javnosti zamolčala, da jo je župan Vili Treven že leta 2011 pooblastil za evropske projekte.