Geodetska uprava išče dodatne popisovalce

Geodetska uprava RS je, po napovedi, da bo zaradi prepočasnega izvajanja popisa nepremičnin najela dodatnih 680 popisovalcev, v že objavila ustrezne razpise.

Objavljeno
24. februar 2007 13.39
Ljubljana/Maribor/Koper - Geodetska uprava RS je, potem ko je v petek napovedala, da bo zaradi prepočasnega izvajanja popisa nepremičnin najela dodatnih 680 popisovalcev, v današnjih časnikih že objavila ustrezne razpise. Največ popisovalcev primanjkuje na območju največjih slovenskih mest. Tako jih med drugim v Ljubljani iščejo 348, v Mariboru 88, v Kopru pa 155. Interesenti morajo prijave na geodetsko upravo poslati do 3. marca.

Kandidati morajo biti polnoletni državljani Slovenije, aktivno morajo obvladati slovenski jezik, biti komunikativni, prijazni in vljudni, znati morajo uporabljati zemljevid, se orientirati v prostoru, imeti vozniško dovoljenje ter lastno prevozno sredstvo in mobilni telefon.

Zaradi nepripravljenosti lastnikov na obisk popis poteka počasneje

Geodetska uprava je v okviru popisa nepremičnin, ki se je začel decembra lani, uspela popisati približno četrtino stavb in delov stavb. Popis po njihovih navedbah poteka počasneje od načrtovanega predvsem zaradi nepripravljenosti lastnikov na obisk popisovalca.

Ker popisovalci ne bodo mogli popisati vseh nepremičnin v zastavljenem roku, to je do konca aprila, je geodetska uprava vladi predlagala - ta pa je v četrtek predlog tudi sprejela - da se popis nepremičnin podaljša za dva meseca, do konca junija. Na terenu je trenutno aktivnih 878 popisovalcev.