Gibanje 29. oktober napovedalo protest proti vladi

Udeležbo na mariborskem shodu, ki bo 29. oktobra, je do zdaj potrdilo skoraj 400 ljudi.

Objavljeno
06. oktober 2013 15.56
ALENKA BRATUŠEK
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Maribor, Ljubljana - Slabo leto dni od protesta proti bančno-politični eliti, ki je potekal 29. oktobra lani, je Gibanje 29. oktober na socialnem omrežju Facebook napovedalo nov protest proti vladi. Ta naj bi potekal 29. oktobra ob 16. uri na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Uro pozneje je podoben protest napovedan na Trgu republike pred DZ v Ljubljani.

Udeležbo na mariborskem shodu, ki je na Facebooku napovedan z naslovom Protest proti vladi, je do zdaj potrdilo skoraj 400 ljudi. Udeležbo na shodu, ki naj bi pod enakim naslovom potekal v Ljubljani, pa je do zdaj potrdilo nekaj več kot 50 ljudi.

Organizatorji premierki Alenki Bratušek, vladi in DZ očitajo arogantnost

Organizatorji obeh shodov pojasnjujejo, da stanje, na katerega so opozarjali 29. oktobra lani, počasi postaja realnost, saj »bankirsko-politična elita na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo«.

Organizatorji premierki Alenki Bratušek, vladi in DZ očitajo arogantnost, ki »spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju«.

Pravna država po njihovem prepričanju postaja samo še iluzija, država pa z vedno večjim zadolževanjem, "od katerega ljudstvo nima nič, tone vse globlje in globlje". Zato je "potrebno, da ljudstvo pokaže svojo moč in da opomni poslance in ostale funkcionarje, da delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih", so še zapisali organizatorji.