Gimnazija Celje - Center prišla v obnovljeni center

Ob 102. obletnici gimnazije so pripravili medgeneracijsko druženje, tokrat v obnovljenem središču mesta.

Objavljeno
19. september 2014 22.56
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Celje - Trg pred Mestnim kinom Metropol je sinoči obiskalo staro in mlado z namenom obujati spomine na dni, ki so jih preživeli ali jih še preživljajo v edinstvenem secesijskem poslopju, kjer domuje Gimnazija Celje - Center (GCC). Nekdanji in sedanji dijaki so pripravili pester glasbeni program, ki je napolnil celjski večerni zrak s pozitivnimi vibracijami.

Srečanje generacij so prvič pripravili ob 100-letnici poslopja. Kot je povedal ravnatelj Gregor Deleja, je srečanje pred dvema letoma tako dobro uspelo, da so ga sklenili letos ponoviti in ga prestaviti v obnovljeno mestno središče, ki so ga prav ta mesec uradno odprli: »Dijaki so povezani z mestom, mesto brez dijakov pa tudi ne bi bilo takšno, kot ga poznamo.«

Dijaki za mesto

V stavbi, kjer je danes GCC, je bilo dolgo časa učiteljišče, sama stavba pa je bila zgrajena kot druga osnovna šola - deška, ljudska in meščanska šola. Danes v njej izvajajo programe predšolske vzgoje, gimnazije in umetniške gimnazije. Dijaki so zelo aktivni v številnih glasbenih zasedbah, zelo dejavno pa je tudi društvo GCC, ki združuje številne generacije dijakov in je tudi pripravilo sinočnje srečanje.

Večerni program je prisluhnilo okoli petsto obiskovalcev, med katerimi je bilo tudi precej mimoidočih in ostalih meščanov. Nastopajoči so navdušili, mesto pa je vsaj za nekaj ur resnično oživelo in živelo.