Gneča na geodetskih upravah presegla pričakovanja

Lastnike nepremičnin prosijo, naj danes ne prihajajo več, saj bodo izbrane geodetske uprave odprte tudi prihodnje sobote.

Objavljeno
08. marec 2014 12.25
Slovenija, Ljubljana, 28.12.2011. Geodetske uprave RS (GURS). Foto: Uros HOCEVAR/Delo
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ljubljana − Na prvo od delovnih sobot Geodetske uprave RS (Gurs), ko lahko pridejo lastniki nepremičnin podatke urediti brez predhodnega naročanja, vlada v geodetskih upravah po pisanju Slovenske tiskovne agencije velika gneča. Na Gursu lastnike nepremičnin prosijo, naj danes ne prihajajo več, saj bodo izbrane geodetske uprave odprte tudi še prihodnje sobote.

Ker se število lastnikov, ki želijo urediti evidence o svoji lastnini, ne zmanjšuje, so se na Gursu odločili za delovne sobote na nekaterih geodetskih upravah. Danes so tako od 8. do 13. ure odprte njihove pisarne v Ljubljani na Cankarjevi cesti 1, v Kranju, Kopru, Domžalah in Mariboru.

Čeprav so pričakovali gnečo, pa vendarle ne tolikšne, je za STA povedala Karmen Jereb iz službe za odnose z javnostmi Gursa. Že zdaj je čakajočih toliko, da to krepko presega njihove zmogljivosti, zato lastnike nepremičnin prosijo, naj se za obisk odločijo na katero od prihodnjih sobot.

Za obisk v soboto se ni treba predhodno naročiti, medtem ko za urejanje podatkov na geodetskih upravah med tednom še velja sistem naročanja. Katere geodetske uprave bodo odprte ob sobotah, bodo odločali sproti glede na potrebe, še piše STA.