Gorenjkin uvod v festival čokolade

Od petka do nedelje bo Radovljica spet sladka prestolnica Slovenije. 

Objavljeno
18. april 2017 17.26
Gorenjkina punčka
Blaž Račič
Blaž Račič

Radovljica – V Radovljici bo od petka do nedelje potekal tradicionalni festival čokolade, že danes pa so v tovarni Gorenjka v Lescah predstavili stokilogramsko čokoladno skulpturo v podobi Gorenjkine maskote - punčke, ki je nastala pod rokami mojstra oblikovanja ledenih skulptur Mira Rismonda. Hkrati so v tovarni pokazali izdelavo 95-kilogramske čokolade.

Do nedelje opoldan festivala bo čokolada velikanka, s katero podjetje obeležuje 95 let delovanja, ostala na hladnem, potem jo bodo razdelili med obiskovalce festivala. Lani so našteli 55.000 obiskovalcev, letos pa kljub nekoliko bolj aprilski vremenski napovedi pričakujejo še »kakšnega več«, pravi organizatorka Nataša Mikelj, direktorica Turizma Radovljica.

Festivalsko dogajanje bo razpršeno od Vurnikovega trga do Linhartovega trga, kjer se bo predstavilo skupaj 40 proizvajalcev čokolade. Večina je iz Slovenije, po en razstavljavec prihaja iz Italije in iz Hrvaške, gostili bodo še danskega proizvajalca čokolade Mikkela Friis Holm Ottosena, sicer prejemnika več različnih priznanj in nagrad za svoje čokoladne stvaritve in avtorja knjige o čokoladi.