Gorenjska plaža v Tržiču bo končana še v juniju

Občina Tržič še vedno išče gostinca, ki bi opremil lokal v sklopu novega turistično-kulturnega kompleksa.

Objavljeno
04. junij 2014 20.45
Gorenjska plaža
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Tržič – Predvidoma v sredini junija bo v Bistrici pri Tržiču zgrajen turistično-kulturni kompleks Gorenjska plaža. Kdaj bo mogoče plavati v bazenih oziroma si v amfiteatru ogledati predstavo, pa je odvisno od hitrosti pridobitve uporabnega dovoljenja.

Ocena vrednosti projekta Gorenjska plaža po novem znaša 4,3 milijona evrov oziroma 600.000 evrov več, kot je bilo ocenjeno lani jeseni.

»Največja razlika je nastala, ker so bile pridobljene ponudbe višje od projektantske ocene, še posebno pri bazenski tehniki. Desetodstotno povečanje vrednosti projekta pa je doprinesla povišana stopnja davka,« je pojasnil direktor tržiške občinske uprave Drago Zadnikar.

Od 2,68 milijona evrov odobrenih nepovratnih sredstev sta sofinancerja Evropski sklad za regionalni razvoj in ministrstvo za gospodarstvo in tehnologijo občini doslej nakazala 670.000 evrov.

Občinsko podjetje Bios bo skrbelo za obratovanje in vzdrževanje Gorenjske plaže, medtem ko pri gostinskem delu še ni vse jasno.

Občina Tržič kljub dvakratnemu javnem pozivu za oddajo nezavezujočih ponudb ni pridobila vlagatelja za dokončanje gostinskega dela objekta, zato bo gradbeno-obrtniška dela financirala sama, nato pa ga bo oddala v najem. Kmalu bo objavila že drugi razpis za najemnika, ki bo moral poskrbeti za interier in opremo, kajti na prvem razpisu nihče ni oddal popolne vloge.

Dvorana v Kovorju

V Kovorju bodo kmalu začeli graditi večnamensko dvorano z malo več kot tisoč kvadratnimi metri površin. As Primus bo za 470.000 evrov do konca leta dogradil zgradbo, v kateri zdaj delujeta Krajevna skupnost Kovor in Prostovoljno gasilsko društvo Kovor.

Investitorica občina je na objektu ustanovila stavbno pravico do 31. decembra 2022, naložbo pa s 60 odstotki financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Občina v tej fazi financira celotno naložbo, 40 odstotkov, kolikor znaša občinski delež, pa ji bo v prihodnje povrnila krajevna skupnost z naslova rente, ki jo dobiva od Komunale Tržič zaradi odlagališča odpadkov Kovor. Skupaj je lani KS Kovor, ki ima 1500 prebivalcev, od komunalnega podjetje prejela 260.000 evrov.