Gorenjski župani bodo bojkotirali srečanje z vlado

Zaplet ob obisku vlade na Gorenjskem, ker sta na temo povprečnine pripravljena govoriti "samo" minister Koprivnikar in sekretarka.

Objavljeno
10. december 2015 16.27
jsu/cerar in mramor
Marjana Hanc
Marjana Hanc

Kranj – Gorenjski župani bodo jutri ob obisku vlade na Gorenjskem bojkotirali sestanek na Mestni občini Kranj in sklepno srečanje na Brdu. Vzrok: zaradi ignorance do predlogov, ki se nanašajo na nezadostne povprečnine, predvidene za leti 2016 in 2017, ter ker vlada ni sprejela predloga gorenjskih županov, poslanega pred dobrim tednom, da bi se na to temo v Kranju sestali premier, minister za javno upravo in finance.

Da so nekateri župani nezadovoljni z izborom sogovornikov, smo že poročali.

Na jutrišnjem popoldanskem sestanku z 18 gorenjskimi župani v Kranju sta namreč po programu predvidena "le" minister za javno upravo Boris Koprivnikar in sekretarka z ministrstva za finance Mateja Vraničar Erman, na Brdu pa bo sicer navzoč premier Miro Cerar, ne bo pa finančnega ministra Dušana Mramorja. Cerar in Mramor bosta popoldne oziroma v času, ko bi ju za sogovornika želeli videti v Kranju, na obisku v podjetjih Domel v Železnikih in Polycom v Poljanah nad Škofjo Loko.