Gradnja predora Šentvid v skladu z načrtom

Če ne bo večjih zamud v postopku javnega naročanja za elektro-strojno opremo predora, bo predvideni rok zaključka del v zadnjih dneh letošnjega leta, zagotavljajo v Darsu.

Objavljeno
29. marec 2007 18.17
Ljubljana- Predstavniki Družbe za avtoceste v RS (Dars) so danes pripravili ogled gradbišča predora Šentvid. Gradnja predora na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze poteka v skladu z načrti. Če ne bo večjih zamud v postopku javnega naročanja za elektro-strojno opremo predora, bo predvideni rok zaključka del v zadnjih dneh letošnjega leta, so sporočili iz Dars.

Kljub nekaterim zamudam v postopku javnega naročanja za elektro-strojno opremo predora, ostajajo v Dars optimistični. Menijo, da je mogoče predor odpreti za promet brez navezovalnih predorskih cevi konec letošnjega leta, navezovalni predorski cevi pa nato zgraditi naknadno.

Izgradnja teh cevi je odvisna od sprejema in dopolnitev državnega lokacijskega načrta, saj bo šele nato mogoče vložiti vlogo za gradbeno dovoljenje za izgradnjo priključnih cevi in v skladu z zakonom o javnem naročanju priključni cevi oddati v izgradnjo ter jih zgraditi, so spomnili v Dars.

Izvajalec del, družbi SCT in Primorje, trenutno gradi tripasovni predor s kavernama. Prva izmed predorskih cevi je bila prebita decembra lani, druga pa bo predvidoma prebita aprila.