Gradnja vodovodov v Ljutomeru: Jedinstvo vložilo zahtevek za revizijo

Če bo zahtevek za revizijo potrjen, pa se bo razpis vrnil v fazo razpisne dokumentacije.

Objavljeno
07. avgust 2013 17.19
jpo_glavni trg
Dejan Karba, Murska Sobota
Dejan Karba, Murska Sobota

Ljutomer – V okviru enotedenskega praznovanja občine Ljutomer bo županja Olga Karba, koordinatorka projekta preskrbe s pitno vodo Pomurja – sistem C, jutri slavnostno podpisala izvajalske pogodbe. A ne z vsemi izvajalci.

Srbsko podjetje Jedinstvo, glavni izvajalec del v sklopu A in B, se je po besedah direktorja Mića Mičića namreč v razpisnem segmentu gradnja transportnih vodovodov, kanalizacije in objektov za obdelavo vode pritožilo.

Njihovemu zahtevku po reviziji razpisa v sistemu C še ni (ne)ugodeno, če bo potrjen, pa se bo razpis vrnil v fazo razpisne dokumentacije. Na odločbo ministrstva za gospodarski razvoj, ki sistemu C dodeljuje 32 milijonov evrov evropskih sredstev (projekt je sicer vreden 49,4 milijona), to po besedah ljutomerske županje Olge Karba ne more vplivati, zato bo z ostalimi izvajalci del pri zagotavljanju celovite preskrbe s pitno vodo na območju osmih pomurskih občin (Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sv. Jurij ob Ščavnici in Veržej) tudi podpisala pogodbe; na področju gradnje primarnih in sekundarnih vodovodov ljutomerske občine s podjetjem SGP Pomgrad iz Murske Sobote.

Kot smo že poročali, naj bi Jedinstvo pri izbiri javnega naročila Gradnje objektov za obdelavo vode nedovoljeno posegalo v vsebino razpisne dokumentacije, zaradi česar je bilo iz nadaljne obravnave izločeno, kar pa Mičić odločno zavrača:»To nikakor ne drži. Smo močno podjetje s 700 redno zaposlenimi, 800 jih zaposlujemo za nedoločen čas, in imamo na leto 75 milijonov prometa. Ne vem, zakaj se zatika v kraku C, saj smo bili najcenejši ponudnik tako v kraku A kot v kraku B, kjer smo bili seveda izbrani. Kaj več bom povedal, ko bo odločeno o naši zahtevi po reviziji«.