Graška škofija se zanima za nakup mariborskih nepremičnin

Avstrijci bi lahko kupili sedež mariborske nadškofije, Alojzijevo cerkev ali prostore teološke fakultete.

Objavljeno
04. september 2013 15.33
regent/MARIBORSKA NADSKOFIJA
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Gradec - Graška škofija želi še vedno z nakupom nepremičnin pred finančnim zlomom rešiti sosednjo mariborsko nadškofijo. Avstrijci bi lahko kupili sedež mariborske nadškofije, Alojzijevo cerkev ali prostore teološke fakultete, poroča danes avstrijska tiskovna agencija APA.**

Gospodarski direktor graške škofije Herbert Beiglbück je za avstrijski časnik Wirtschaftsblatt pojasnil, da čakajo v Gradcu na dogovor med bankami upnicami. Sicer pa so, kot je časnik poročal že avgusta, zainteresirani za ključne nepremičnine, namenjene izvajanju pastoralnih dejavnosti, ki bi z nakupom ostale v Cerkveni lasti.

Katoliška tiskovna agencija Kathpress, ki jo povzema APA, pa poroča, da je graška nadškofija zainteresirana predvsem za enega od treh prej omenjenih objektov.

V petek je sicer odjeknila novica, da slovenska Reiffeisen banka toži Nadškofijo Maribor za 7,6 milijona evrov. Petkov poravnalni narok na Okrožnem sodišču v Mariboru ni bil zaključen, saj je po besedah sodnika še preveč odprtih vprašanj. Strani se bosta na sodišču znova srečali novembra.