Hekerji »razbili« Romana Vodeba

Kot organizator kampanje proti istospolnim družinam svari pred bodočo izprijeno družbo in tožbami proti državi.

Objavljeno
15. december 2015 22.13
US-74454510
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Teoretski psihoanalitik, freudovec Roman Vodeb je pet dni pred referendumskim odločanjem o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ugotovil, da so mu hekerji »zminirali« glavni profil na facebooku, prek katerega je vodil kampanjo proti istospolnim družinam. Proti neznanim storilcem je že vložil kazensko ovadbo.

Vodeb, sicer »moralno razsodni levičar in levičar po srcu«, nekoč član trboveljske LDS in, kakor priznava, svojčas tudi volivec oranžne opcije [Zares], se je tokrat znašel na strani zagovornikov »prave« družine oziroma desnice, SDS in NSi, celo Cerkve. Tistim, ki mu očitajo nenačelnost, Vodeb odgovarja, da so vrednote družine svete in pred vsakršno politično opredelitvijo.

V istospolni partnerski zvezi otrok ne more pravilno razrešiti ojdipovega kompleksa, trdi Vodeb, in se sklicuje na nekatere znane evropske prakse posvojencev istospolnih družin, ki so se kot odrasli odločili tožiti svoje države, ker da so jim bile kršene pravice do očeta in matere. Podobne tožbe lahko po njegovem mnenju doletijo tudi Slovenijo v prihodnjih desetletjih. Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, je prepričan Vodeb, krši tudi ustavo. Ustava namreč brani »mešane« družine, očetovstvo in materinstvo.

Po sesutju je Vodeb na facebooku vzpostavil nov profil. »In, danes zjutraj, ko sem bil na radiu Maribor, so me feni obvestili, da so mi sesuli tudi tega... Še en dokaz pokvarjenosti ...,« je okrog poldneva sporočil Vodeb.