Helikopterske prevoze bo opravljala policija

Letalska policijska enota slovenske policije bo od sobote od 7. ure dalje pa vse do izbire novega izvajalca na javnem razpisu izvajala helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči.

Objavljeno
12. januar 2007 18.20
Ljubljana – Letalska policijska enota slovenske policije bo od sobote od 7. ure dalje pa vse do izbire novega izvajalca na javnem razpisu izvajala helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči. Nalogo bo omenjena enota opravljala na enak način in z isto opremo, kot sta že pred lanskim 1. decembrom, ko sta reševanje začela opravljati Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) in Flycom, te helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč izvajali Policija in Slovenska vojska.

Kot je sporočila predstavnica policije za odnose z javnostmi Nuška Tavčar, bo od sobote dalje slovenska policija na Brniku imela opremljen helikopter, ki bo v nenehni pripravljenosti za nujno medicinsko pomoč.

Vlada je tako uresničila svojo napoved, da bo do izbire izvajalca helikopterske nujne medicinske pomoči to nalogo zaupala policiji. Kot je že povedal minister za zdravje Andrej Bručan, vlada ob tem zagotavlja polno opremljen helikopter slovenske policije z vso potrebno medicinsko reševalno opremo, ki bo na razpolago ves čas.

Ministrstvo se tako ni odločilo sprejeti ponudbe AMZS in Flycoma, da reševanje opravljata naprej vse do zaključka mednarodnega javnega razpisa. Ministrstvo se tako ni odločilo sprejeti ponudbe AMZS in Flycoma, da reševanje opravljata naprej vse do zaključka mednarodnega javnega razpisa. Flycom je zato danes ob 17. uri, ko se je nad Brnik spustil mrak in reševanje s helikopterjem do naslednjega dne ni več mogoče, prenehal leteti.

Kot je znano, je vlada v četrtek sprejela spremembe uredbe o organiziranju sil za zaščito, reševanje in pomoč, po katerih bodo izvajalca helikopterske nujne medicinske pomoči izbrali z mednarodnim javnim razpisom. Vlada bo oddala tudi koncesijo za izvajanje helikopterskih prevozov. Po novem AMZS ni več edini, vnaprej določeni izvajalec helikopterskih prevozov.