Hit napovedal umik s Kanina

Novogoriški Hit bo druga dva večja lastnika ATC Kanin - družbo Euroinvest in bovško občino - seznanil s svojimi načrti o dokapitalizaciji tega žičničarskega podjetja.

Objavljeno
08. november 2009 20.58
Blaž Močnik
Blaž Močnik
Bovec - Novogoriški Hit bo druga dva večja lastnika ATC Kanin - družbo Euroinvest in bovško občino - s svojimi načrti o dokapitalizaciji tega žičničarskega podjetja. V odzivu na petkovo poročanje Dela, da sta zaradi obotavljanja Hita pri dokapitalizaciji ogrožena tako povezava smučišča Kanin z Nevejskim sedlom kot nadaljne delovanje in razvoj zadolžene družbe ATC, so nameč iz Hita sporočili, da so večinskima lastnikoma, ki sta predlagala podpis pisma o nameri za dokapitalizacijo, poslali tri predloge za rešitev razmer. Kot so zapisali, se za dokapitalizacijo (še) niso odločili, ker kot manjšinski lastnik (Hit je s 26 odstotki zdaj drugi največji lastnik ATC Kanin, op. p.) nimajo odločujočega vpliva na razvoj ATC, dolgoročno pa tudi ne nameravajo razvijati dejavnosti, za katere niso specializirani.

Po zagotovilih iz Hita vsi trije predlogi pomenijo aktivno vlogo družbe pri izvedbi izredno pomembnega projekta povezave smučišč Kanin in Sella Nevea, reševanje dolgoročnega likvidnostnega položaja družbe pa je predvsem stvar večinskih lastnikov in zainteresirane lokalne skupnosti, so sporočili.

»Glede na dogovore v preteklih mesecih sem nekoliko presenečen nad takšnim razpletom. Seveda pogojev, ki nam jih ponuja Hit, še ne morem komentirati, dokler jih ne dobim v roke,« je dejal bovški župan Danijel Krivec. Kaj je občini in podjetju Euroinvest predlagal Hit, vodja korporativnega komuniciranja v Hitu Tilen Majnardi ni hotel razkriti. V Euroinvestu za komentarje niso bili dosegljivi.

Več v ponedeljkovi tiskani izdaji Dela