Hrvata v Novi Gorici izsiljevala in pretepala družino

V petek ju je pričakala policijska zaseda.

Objavljeno
15. november 2011 09.01
Posodobljeno
15. november 2011 10.30
A. L.
A. L.

NOVA GORICA – Od sobote sta v priporu Hrvata (30- in 41-letnik), ki sta izsiljevala družino iz Nove Gorice, poročajo Primorske novice. Po neuradnih podatkih naj bi se začelo z grozilnim pismom, nato pa sta ustrahovalca in izsiljevalca posegla po še hujših metodah. Med drugimi naj bi par pretepla kar pred njunima nekaj let starima otrokoma. Konec junija naj bi Hrvata, ki prihajata iz Umaga oziroma njegove okolice, celo zanetila požar pred vrati, ki se je razširil v notranjost.

Prejšnji petek, ko sta se spet napotila k družini, pa ju je pred blokom na Cankarjevi 9 čakala policijska zaseda. Prijeli so ju in pridržali. Sodnik je odločil, da morata predrzneža do nadaljnjega v pripor.

Rešili okulista

Lani so policisti uspešno zaključili primer izsiljevanja, ko sta 38-letni Sebastijan Vida in 21-letni Darijan Aleksić v Mariboru izsiljevala okulista Franca Šalamuna. Začelo se je z grozilnim pismom, pri zadnji predaji denarja pa so ju prijeli. Vido so obsodili na šest let zapora, Aleksiću pa so zaradi izsiljevanja izrekli dve leti in en mesec zapora.