Hvala odstopil

Član uprave Vzajemna Davor Hvala, ki je pred tednom dni z razrešitvijo Boštjana Averja prevzel naloge predsednika uprave, je v četrtek odstopil. Do izvolitve novega predsednika bo še opravljal tekoče posle.

Objavljeno
16. oktober 2009 13.11
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Ljubljana - Član uprave zdravstvene zavarovalnice Vzajemna Davor Hvala, ki je z razrešitvijo Boštjana Averja prevzel naloge predsednika uprave, je po poročanju medijev v četrtek odstopil. Hvala je zadolžitve predsednika uprave prevzel ta ponedeljek, potem ko je nadzorni svet pred natanko tednom dni iz krivdnih razlogov razrešil Averja.

 

Hvala naj bi odstopil z odložilnim pogojem. Opravljal bo tekoče posle, dokler v Vzajemno ne pride nov predsednik uprave z licenco oz. dokler Agencija za zavarovalni nadzor ne imenuje izredne uprave.


"Ker se za nastale razmere ne počutim niti najmanj odgovornega, mi za zaščito moje strokovne in profesionalne integritete ne preostane drugega, kot da se umaknem. In to z današnjim dnem. Opravljal bom le najnujnejše posle vršilca dolžnosti," je v četrtek izjavil Hvala.

 

V četrtek se je sicer iztekel rok, do katerega je morala uprava Vzajemne odgovoriti na obvestilo Agencije za zavarovalni nadzor o morebitnem imenovanju izredne uprave. Vzajemna naj bi v odgovoru zapisala, da se s takšnim ukrepom ne strinja, poročajo mediji.

 

Agencija za zavarovalni nadzor je možnost imenovanja izredne uprave napovedala predvsem zaradi pomanjkljivosti pri delovanju nadzornega sveta zavarovalnice. Glede na te navedbe se je nadzorni svet Vzajemne prejšnji teden odločil odpoklicati Averja s položaja predsednika uprave.