Ime leta 2006 je postal Matjaž Hanžek

Poslušalci radia Val 202 so v akciji, ki je potekala celo leto, laskavi naslov Ime leta 2006 podelili varuhu človekovih pravic Matjažu Hanžku.

Objavljeno
14. december 2006 20.03
Matjaž Hanžek
Ljubljana - Val 202 je z današnjo sklepno prireditvijo, ki je potekala v stanovski dvorani Ljubljanskega gradu, zaključil celoletno akcijo Ime leta 2006. V letošnjem letu si je laskavi naslov prislužil varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek.

Za ta naslov so se potegovali tudi druge znane osebnosti - poleg Hanžka še Mojca Senčar, Petra Majdič, Jelko Kacin, glasbena skupina Siddharta, Janez Drnovšek, Matic Osovnikar, Andrej Karoli, Sašo Hribar in Breda Pečan.

Akcija je potekala že četrtič zapored. Ime leta so poslušalci izbrali iz kroga posameznikov, za katere so lahko med letom glasovali vsak ponedeljek. Izbirali so med osebami, ki so z različnimi izjavami ali dejanji tako v politiki kot v kulturi ali športu zaznamovale vsak teden posebej. Končnega zmagovalca pa so določili finalisti sami, saj so morali oddati glas za tistega, ki je po njihovem mnenju najprimernejši za ime leta 2006.

Prireditev je imela tudi letos humanitarni značaj, saj je sta Robi in Marija Medač prejela ček za milijon tolarjev. Robi je od rojstva priklenjen na invalidski voziček in posteljo, ne govori, se ne premika in ne je sam. Zato je glavni namen te denarne nagrade olajšati življenje nepokretnemu človeku in njegovi mami.