Incident na beograjski ulici

Uslužbenca slovenskega veleposlaništva v Srbiji je voznik avtomobila z beograjskimi tablicami 29. julija sredi Beograda zrinil s cestišča. Omenjeni incident se je končal brez hujših posledic, preiskava pa še poteka.

Objavljeno
07. september 2009 23.25
Lani so registrirali 633 kaznivih dejanj policistov, med njimi pet ubojev
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Uslužbenca slovenskega veleposlaništva v Srbiji je voznik avtomobila z beograjskimi tablicami 29. julija sredi Beograda zrinil s cestišča. Na zunanjem ministrstvu so potrdili, da je do omenjenega incidenta prišlo, da se je končal brez hujših posledic in da preiskava še poteka.

Kot je povedal vodja varnostne službe MZZ Boris Kankaraš, so vozilo uslužbenca slovenskega veleposlaništva 29. julija sredi Beograda zrinili s ceste. Voznik v vozilu z beograjskimi tablicami je vozilo diplomata zrinil s cestišča in mu nato "z gesto nakazal grožnjo", je povedal Kankaraš. V Mladiki so sicer še povedali, da je napadenemu srbska policija zagotovila dodatno varovanje, enega od storilcev pa naj bi že prijeli.

 

Identitete diplomata zaradi njegove varnosti na željo MZZ sicer niso razkrili, neuradno pa naj bi izvedeli, da je omenjeni opozarjal na "slovenska velika zadnja vrata za nelegalne vstope v Evropo". Mafijci z Balkana naj bi namreč v Sloveniji ustanavljali slamnata podjetja, preko katerih pridejo do dovoljenj za delo in bivanje v Evropski uniji.

 

Prav mafija naj bi tako stala za napadom na omenjenega slovenskega diplomata. Glede morebitnega mafijskega ozadja so na MZZ dejali le, da preiskava še poteka, da "se to velikokrat govori, ni pa še nič dokazanega", sicer pa bi te stvari v prvi vrsti preiskovala policija.