Incident po soočenju kandidatov v Portorožu

Boris Popovič in njegova družina so se počutili ogrožene in poklicali policijo. Policisti so napovedali globe za kršitelje.

Objavljeno
01. oktober 2014 09.33
*lvu* DS
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper, Portorož - Portoroški policisti bodo zaradi kršitve javnega reda in miru oglobili več oseb, odgovornih za incident, ki se je zgodil v torek zvečer nekaj po 21.30 po predvolilnem soočenju županskih kandidatov v portoroškem hotelu Slovenija. To smo zvedeli na Policijski upravi Koper, ki jo je o nasilnem obnašanju in grožnjah obvestil koprski župan Boris Popovič.

Iz policijske uprave Koper so danes uradno sporočili, da je po soočenju kandidatov za župane je prišlo v omenjeni hotel nekaj oseb, ki so z enim od kandidatov skušale fizično obračunati, izrečenih pa je bilo tudi nekaj ostrih besed. Policisti so kandidata, ki se je počutil vznemirjenega, pospremili iz hotela.

Nekatere kršitelje so izsledili že zvečer in z njimi tudi opravili razgovore, nekaj razgovorov pa morajo za razjasnitev okoliščin še opraviti. Po vseh zbranih ugotovitvah bodo policisti ustrezno ukrepali.

Koprski župan Boris Popovič nam je po dogodku izjavil, da so se on, njegova soproga Eva in njegov sin Nik, pa tudi drugi privrženci njegovih dveh strank (Koper je naš in Slovenija za vedno) počutili ogrožene, saj jih je nekaj »telesnih stražarjev« fizično odrivalo in jim grozilo. Vse to pa je povzročilo tudi precejšnjo gnečo ob izhodu iz konferenčne dvorane hotela Slovenija.

Popovič in več njegovih privržencev je za dogodek in očitno izraženo nasilje obtožilo portoroškega podjetnika Vejsila Hota, ki pa je vse očitek odločno zavrnil in skupaj s pričami zatrdil, da se je on nahajal daleč stran od župana Popoviča. To je trdila tudi piranska podžupanja Meira Hot (sicer nečakinja Vejsila Hota), ki je menila, da je prišlo do običajne gneče pri izhodu iz dvorane in še, da so Popovič in njegovi privrženci dogodek inscenirali, kar je trdilo še več prič iz očitno Popoviču nasprotnega tabora.

O tem, da so bili mišičasti, visoki in po glavi obriti »telesni stražarji« nasilni, je izpričalo več ljudi, ki so nam zatrdili, da so s pritiskanjem na ljudi nalašč povzročili nenavadno gnečo ob izhodu iz dvorane.

Eva Popovič je povedala, da je še nikoli ni bilo tako strah. Ustrašila se je predvsem za sina. Pojasnila je, da jo je nekdo od zadaj porinil, da se je vse odvijalo zelo hitro, da se je sin nenadoma znašel stran od nje, da je eden od varnostnikov preprečil fizični napad na njenega soproga Borisa. Da je to preseglo vse meje in jo je dogodek povsem pretresel. Tudi predlog policistov, da naj bi hotel zapustili pri stranskem izhodu hotela: »Kam smo prišli? Da bi se morali v spremstvu policistov pri stranskem izhodu umikati s povsem običajnega predvolilnega dogodka?« Dodala je še: »Takih pritiskov si moji otroci in nihče drugi v tej državi ne zasluži...«

Ko smo Popoviču samo omenili, kaj pravijo tisti, ki jih je obsojal načrtovanega napada nanj in njegove somišljenike, je vzrojil in kričal na nas, da smo vsi novinarji isti, da se bojimo povedati resnico, da molčimo o tem, kakšen kriminal naj bi se dogajal v piranski občini in podobno.

Vse to se je zgodilo po poldrugo uro trajajočem soočenju, ki sta ga pripravila koprski Radio Capris in spletni portal Regional Obala. Nanj so povabili po dva kandidata iz vsake občine.

Na soočenje pa nista prišla kandidat Gregor Strmčnik iz Ankarana in Polka Bošković iz Kopra. Že med soočenjem pa je bilo slišati grobe opazke in obtožbe iz občinstva o tem, kdo komu laže in kdo komu kaj počne zahrbtno in kriminalno.

Dogodek je močno odmeval v treh obalnih občinah. Opaziti je bilo zvračanje krivde na nasprotne tabore. Iz štaba Petra Bossmana so izjavili, da pričakujejo hitro rešitev primera, saj naj bi dogodek posnele kamere. »Video zapis bo potrdil dejstvo, da v ta domnevni incident Socialni demokrati nismo bili vpleteni. Niti posredno niti neposredno,« so zapisali iz štaba Petra Bossmana. Dodali so še, da bodo razblinili vse izrečene laži, povezane z »domnevnim incidentom«.

V LifeClassu nam je Janez Jager povedal, da v preddverju kongresne dvorane ni varnostnih kamer, v Popovičevi stranki KJN in SZV pa so odločno zanikali podtikanja, da najbi oni snemali in da naj bi to dokazovalo insceniranje incidenta. »Tega mi ne počnemo. Še zmeraj smo si upali svoje pripombe in stališča povedati javno in v obraz,« je danes izjave iz SD komentiral Danijel Cep, ki vodi volilni štab KJN.