Insekti v operacijskih dvoranah Splošne bolnišnice Celje

Težave so se pojavile v noči na soboto, ko so v centralni operacijski blok vdrle žuželke. Operacije so bile zato odpovedane.

Objavljeno
08. september 2014 12.45
skerl/celje
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje

Celje − Centralni operacijski blok Splošne bolnišnice Celje bo vsaj do srede zaprt. Kot so sporočili iz bolnišnice, bodo paciente, katerih operacije bodo odpovedane, še danes o tem obvestili.

Težave so se pojavile v noči na soboto, ko so v centralni operacijski blok vdrli insekti. Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je takoj interveniral in opravil dezinsekcijo bloka, vendar, kot so sporočili iz bolnišnice, trenutna epidemiološka situacija ne dovoljuje izvajanja operacij.

Del naročenih operativnih posegov bodo v bolnišnici izvedli v drugih operacijskih dvoranah, nekaj posegov (od 15 do 20 na dan) pa jih bodo odpovedali, saj izpada petih operacijskih dvoran, kolikor jih je v centralnem operacijskem bloku, ne morejo v celoti nadomestiti.

V bolnišnici pojasnjujejo, da bodo posege, ki bodo v teh dneh odpadli, izvedli čim prej s popoldanskim delom in ob koncu tedna.