Inšpektorica ukrepala in vrnila brisače na pomol

Na portoroški pomol imajo spet vsi prost dostop ne da bi morali najeti ležalnik.

Objavljeno
23. avgust 2013 18.53
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Portorož – Inšpektorica, ki si je po prijavi nezadovoljnih gostov, da javno podjetje Okolje Piran na centralni plaži Portorož omejuje dostop na dva pomola, ogledala razmere na treh kopališčih v Portorožu, je ugotovila nepravilnosti. Te so že odpravili.

Okolje Piran je bilo prvo urejeno kopališče v piranski občini, ki je pred sedmimi leti ukinilo plačevanje vstopnine na centralno plažo Portorož. Ker imajo z vzdrževanjem in upravljanjem precej stroškov, poskušajo del denarja povrniti z oddajanjem senčnikov in ležalnikov. Pred dnevi so na dva od štirih pomolov namestili ležalnike in senčnike ter nanju niso več dovolili nikomur, ki jih ne bi najel. Ker so nekateri kopalci to ocenili kot omejevanje dostopa do morja, so sprožili inšpekcijske postopke.

V Javnem podjetju Okolje nam je Darij Barrile pred dnevi povedal, da je prišlo do nesporazuma, ker da niso prepovedali dostopa na pomol, temveč le nameščanje brisač na delih pomola, ki so namenjeni prehodu. Vendar to ni prepričalo inšpektorice za okolje in naravo, ki je v Portorožu opravila oglede na treh kopališčih.

Na centralni plaži Okolja Piran je ugotovila, da so z namestitvijo ležalnikov in senčnikov pogojevali dostop na pomol z najemom ležalnikov. Na dan ogleda so nepravilnost odpravili. Alen Radojkovič, član uprave Okolja, je povedal, da so pred pomol zdaj namestili ležalnike in jih oddajajo tistim, ki to hočejo. Do konca sezone bo režim tak, kot je bil prejšnja leta. Na vprašanje, ali so inšpektorico zmotili tudi fiksno postavljeni ležalniki in senčniki na pesku ter travi iste plaže, nam je Radojkovič odgovoril, da tam dostop do morja ni oviran. Dodal je, da imajo fiksne senčnike, ker je nekoč veter enega odnesel in kopalcu povzročil trajno invalidnost. Zato gostom ne dovoljujejo, da na plažo prinašajo svoje senčnike.

Inšpektorica si je ogledala še kopališče za VIP goste pred Grand hotelom Bernardin in ugotovila, da so tam izpolnili staro odločbo o odstranitvi ograj, ki sta v preteklosti omejevali brezplačni dostop na plažo. Nepravilnosti na portoroški plaži Meduza tudi ni odkrila, vendar postopek še ni končan, ker bo še zaslišala priče.