Ipavčev kulturni center odprl vrata

S prenovo je Ipavčev kulturni center postal multifunkcionalen objekt.

Objavljeno
25. september 2014 18.35
Vili Einspieler, Celje
Vili Einspieler, Celje

Šentjur - V šentjurski občini so sinoči ob praznovanju občinskega praznika odprli tudi prenovljen Ipavčev kulturni center, ki so ga začeli prenavljati v začetku leta.

Na razpisu ministrstva za kulturo je bil projekt izbran za sofinanciranje iz naslova evropskih sredstev (EU sklad za regionalni razvoj). Po oceni bo končna skupna vrednost projekta znašala 2,3 milijona evrov, od tega je predvidenih 1,5 milijona evrov evropskih sredstev.

Sodeč po arhivskih zapisih objekt stoji od leta 1914, ko je bil Katoliško prosvetni dom. Znan je še podatek o dozidavi in prenovi leta 1949 v zadružni dom z dvorano in galerijo.

Kakšnih bistvenih posegov od takrat ni bilo, objekt pa je bil popolnoma dotrajan, zastarel, dvorana pa neprimerna za izvedbo prireditev.

S prenovo je Ipavčev kulturni center postal multifunkcionalen objekt. Šentjurčani so pridobili poleg sodobne dvorane več prostorov in prizorišč.

Ker je center na zelo markantni poziciji ob glavni cesti skozi Šentjur v središču mesta, je njegova ureditev velikega pomena tudi za urejenost kraja.