Islamska skupnost soglaša z lokacijo

Mešihat islamske skupnosti v Sloveniji je sprejel sklep, s katerim soglaša z vsemi aktivnostmi v zvezi z izgradnjo džamije na Kurilniški ulici v Ljubljani.

Objavljeno
18. december 2006 16.50
Mufti Nedžad Grabus
Ljubljana - Mešihat islamske skupnosti v Sloveniji je sprejel sklep, s katerim soglaša z vsemi aktivnostmi v zvezi z izgradnjo džamije na Kurilniški ulici v Ljubljani, je v današnji izjavi za javnost sporočila islamska skupnost v Sloveniji. Kot so še zapisali, z aktivnostmi soglašajo pod pogojem, da bodo postopki stekli, kot je bilo dogovorjeno, ter da je zemljišče prosto vseh bremen.

Ob džamiji tudi islamski kulturni center

Islamska skupnost se bo za nakup zemljišča odločila, ko bo znano in zagotovljeno, da je na tej lokaciji možna gradnja islamskega kulturnega centra. Do takrat pa pričakuje resna zagotovila s strani Mestne občine Ljubljana, da sprememba lokacije za izgradnjo džamije v prestolnici ne pomeni dodatnega zavlačevanja reševanja tega vprašanja, so še zapisali v sporočilu.

Kot je znano, sta se ljubljanski župan Zoran Janković in mufti v Sloveniji Nedžad Grabus 14. decembra prvič uradno pogovarjala o novi lokaciji za džamijo na Parmovi oz. Kurilniški ulici v Ljubljani. Po Grabusovih besedah so od župana za novo lokacijo dobili zagotovila, s katerimi so zaenkrat zadovoljni, celo bolj kot s prejšnjo lokacijo ob Cesti dveh cesarjev na ljubljanskem Barju. Mestna občina Ljubljana islamski verski skupnosti ponuja približno 6000 kvadratnih metrov veliko zemljišče ob Parmovi ulici, ki je po Jankovičevih besedah v mestni lasti in brez hipotek.