Izhodišča za pogajanja s policisti spet na mizi

V primeru neizpolnitve katere koli točke tega sporazuma naj bi se stavka nadaljevala in naj bi bila plačana za vse stavkajoče.

Objavljeno
11. oktober 2012 21.57
M. V., notranja politika
M. V., notranja politika
Ljubljana – Izhodišča za pogajanja s policijskima sindikatoma, Policijskim sindikatom Slovenije (PSS) in Sindikatom policistov Slovenije (SPS) o aneksu h kolektivni pogodbi za policiste je danes potrdila vlada. Gre za izvajanja sporazuma, ki so ga vse tri strani sklenile 30. maja in s katerim naj bi do 30. septembra z aneksom dopolnili tisti normativni del kolektivne pogodbe za policiste, ki bi urejal vsa področja, ki jih je s to pogodbo še mogoče urediti glede statusa policista, kot tudi pogoje za delo sindikata ob upoštevanju posebnosti policijskega poklica.

Takoj po podpisu sporazuma sta Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije začasno ustavila stavkovne aktivnosti. V primeru neizpolnitve katere koli točke tega sporazuma naj bi se stavka nadaljevala in naj bi bila plačana za vse stavkajoče, zaposlene v Policiji in MNZ. Stavka naj bi se zaključila najkasneje ob podpisu aneksa h kolektivni pogodbi.

Ker aneksa v predvidenem roku, to je do 30. septembra, strani niso uskladile, je bil na podlagi dogovora s sindikatoma rok za pripravo aneksa podaljšan do 30. novembra. Vlada je teden dni prej imenovala pogajalsko skupino, ki jo za pogajanja s SPS in PSS vodi državni sekretar ministrstva za notranje Robert Marolt. Predsednik PSS Radivoj Uroševič nam je povedal, da bo lahko o tem, kako blizu so z vlado, povedal prihodnji teden, saj se vse tri strani spet sestanejo v ponedeljek in sredo.