Jančič novi odgovorni urednik Dela

Nadzorni svet Dela je na predlog predsednika uprave Danila Slivnika za novega odgovornega urednika imenoval Petra Jančiča.

Objavljeno
28. februar 2006 13.15
Peter Jančič
Nadzorni svet Dela je za novega odgovornega urednika imenoval Petra Jančiča.

Kot je znano, je Petra Jančiča, dosedanjega urednika notranje političnega uredništva časopisa Večer, za novega odgovornega urednika predlagal predsednik uprave Dela Danilo Slivnik .

Jančič se je 15. februarja predstavil novinarjem Dela, vendar ga ti z glasovanjem niso podprli. Podprlo ga je 17 članov aktiva (12,8 odstotka), 115 članov je bilo proti (86,5 odstotka), ena glasovnica pa je bila neveljavna.

Kljub negativnemu mnenju aktiva je predsednik uprave nadzornikom predlagal, naj Jančiča imenujejo za odgovornega urednika. Nadzorni svet je danes njegov predlog podprl, tako da bo Jančič s 1. marcem že začel z delom.

Virk si je premislil

Kot je znano, je nadzorni svet lansko jesen razrešil Darijana Koširja in za novega odgovornega urednika imenoval Janija Virka. Ta je po nekaj dneh, kot je pojasnil, zaradi "spremenjenih prvotnih pogojev, na podlagi katerih se je odločil za to funkcijo" odstopil. Delo odgovornega urednika je nato z vsemi pooblastili naprej opravljal Košir.

Po Peroviču Slivnik

Letošnjega 20. januarja je nadzorni svet Dela sprejel odstop predsednika uprave družbe Tomaža Peroviča, zatem pa na ta položaj z 21. januarjem imenoval dosedanjega člana uprave Danila Slivnika. Slivnika so nadzorniki zadolžili, da v roku 14 dni pripravi predlog novega odgovornega urednika. Ta je zatem rok za predložitev kandidata podaljšal za teden dni.