Janez D. o "domačih negativcih"

Po vrnitvi iz ZDA se je na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj z zapisom v dveh delih Negativci bruhajo blato vodja gibanja Janez D., kjer domnevno Janeza Janšo naslavlja kot poglavarja negativcev.

Objavljeno
30. marec 2007 17.35
Predsednik države Janez Drnovšek
Ljubljana - Na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj se je po vrnitvi v domovino iz ZDA oglasil tudi Janez D. in se odzval na aktualno dogajanje v Sloveniji, povezano z izbruhom afere Sova in očitki, ki so se v minulih dneh pojavljali v javnosti v zvezi s financiranjem njegovega zdravljenja.

V dveh zapisih z naslovom Negativci bruhajo blato in Negativci bruhajo blato 2. Janez D. piše o “domačih negativcih“, češ, da so si dali duška v času, ko je bil na poti: “Res so reveži, tile naši negativci. Očitno izpolnitve v tem življenju ne dosegajo pa zato kar naprej ponavljajo tisto, kar znajo-ustvarjati zlobo. Četudi imajo položaje in denar, čeprav jih napolnjujeta samoljubje in ničevost, ostajajo tako prazni in neizpolnjeni.“ In nadaljuje, da so tako “polni sami sebe, da v njih ni prostora za ničesar drugega: ne za razumevanje drugih, ne za sočutje, ne za delanje dobrega. Vse to so jim prazne puhlice, ki v svetu moči in imenitnosti ne pomenijo nič“, je med drugim v prvem zapisu o negativcih zapisal Janez D.

Poglavar negativcev in njegovi pomagači

V nadaljevanju zapisa Negativci bruhajo blato 2., pa se po mnenju medijev in komentatorjev Janez D. na predsednika vlade Janeza Janšo obrača kot na poglavarja negativcev: “Kaj počnejo naši negativci? Njihov poglavar je ves užaljen, ker sem njegovo veličino užalil z nekaj kritičnimi pripombami. In zato se mora maščevati. Nagnal je vse svoje pomagače, da najdejo kaj slabega, kaj blata za metanje. In brskajo in iščejo, pri tem jih nič ne moti, če uničujejo državne institucije, da bi le kaj našli, da bo gospodar zadovoljen“, je zapisano na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj.

Po mnenju Janeza D. pa so “pridni ter zastrašeni mediji“ tisti, ki “nabirajo neresnice, polresnice, laži, vse jim pride prav, da je le blato za metanje“ in to blato prenašajo naprej. Pri tem naj bi “gospodarju pridno pomaga jezični poslanec, ki svoje usluge rad ponudi vsakomur, ki si jih želi, če gre le za kaj slabega“. Domnevno naj bi se Janez D. pri tem nanašal na prvaka SNS.

Negativci so se spravili tudi nad prijateljico Janeza D. in psa Brodija

Ker negativci lahko najdejo le zlobo, pri kateri vsebina ni važna, so se spravili še na prijateljico Janeza D, “ki mi je pred leti pomagala, ko sem bil sam v težavah. Potem je še sama zbolela za rakom“ in ki ji je vsa leta Janez D. “stal ob strani, da bi zdržala. In šlo je za las. In nanjo so se zdaj spravili naši nadebudni zlobneži. Da bi škodovali meni,“ je zapisano na spletne strani.

O očitkih, da naj ne bi sam skrbel za psa Brodija, Janez D. zapiše, da se njegov pokojni pes Brodi “zdajle najbrž križa, ko tole opazuje. Zlobnežev nikoli ni maral. Sam pa sem ves čas mislil, da me bo kdo obtožil, da preveč skrbim zanj. Imel je prirojeno napako, zaradi katere je vsa štiri leta, ko je bil z mano, precej trpel“, med drugim zapiše o odnosu do pokojnega psa: “In zdaj tile naši zlobneži spravijo ven velike novice, da izgleda kot da mi je država skrbela za Brodija“, psa, ki je bil velik, “ne le po velikosti temveč tudi po srcu“, lahko preberemo na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj, ki komentar zaključuje z mislijo, da "poveljniku naših zlobnežev očitno ni nič sveto. Ne država, ne morala. Samo on je pomemben in njegov položaj. Za vsako ceno“ in se vpraša še o ceni njegove duše, ki da je “očitno premajhna“, zaključi zapis Janez D.