Janez Drnovšek se še pogovarja

Banko Slovenije od 1. aprila začasno vodi viceguverner Andrej Rant, ki ga je nekdanji guverner Mitja Gaspari imenoval za svojega namestnika.

Objavljeno
03. april 2007 08.00
Andrej Rant
Ljubljana – Banko Slovenije od 1. aprila, torej s ponedeljkom prvi delovni dan, začasno vodi viceguverner Andrej Rant, ki ga je nekdanji guverner Mitja Gaspari imenoval za svojega namestnika. Rant bo tako predvidoma sodeloval tudi na prihodnji seji sveta Evropske centralne banke, 12. aprila v Frankfurtu.

Slovenija je tako zdaj prva članica območja evra, ki je zaradi političnega zapleta pri imenovanju guvernerja brez prvega moža centralne banke. Posebnemu primeru Slovenije so se že prilagodili v Evropski centralni banki, kjer so se strinjali, da Rant kot namestnik sodeluje na seji sveta. Na potezi je zdaj spet predsednik države Janez Drnovšek, ki je že pred časom sporočil, da bo predlog za guvernerja Banke Slovenije predvidoma posredoval v roku, ki naj bi omogočal obravnavo predloga na redni aprilski seji (ta bo predvidoma 23. aprila). Jana Lutovac Lah iz kabineta predsednika republike nam je včeraj povedala, da so »se o tem pogovarjali z različnimi ljudmi, če bo kaj novega, vas bomo pa obvestili«.

Več o tem si preberite v torkovem tiskanem Delu