Janković: Načrti za stadion nespremenjeni

Ljubljanski župan Zoran Janković je povedal, da naj bi stadion v letu 2008 zgradili v Stožicah. V marcu bo objavljen razpis za izbor investitorja za stadion, dvorano in trgovski center.

Objavljeno
27. februar 2007 16.05
Ljubljana - Ljubljanski župan Zoran Janković je na redni novinarski konferenci ugotovitve ankete Dela, ki je pokazala, da je kar dobrih 47 odstotkov anketiranih Ljubljančanov zadovoljnih oz. zelo zadovoljnih z njegovim županovanjem po 100 dneh, komentiral kot izjemen rezultat njegove ekipe. Poudaril je, da ostajajo načrti za stadion nespremenjeni, v letu 2008 naj bi ga zgradili v Stožicah. Župan je še napovedal, da bo v marcu objavljen razpis za izbor investitorja za stadion, dvorano in trgovski center.

Anketa Dela, v kateri so sodelovali 403 Ljubljančani, je pokazala, da je srednje zadovoljnih 25,7 odstotka vprašanih, kot dober rezultat pa je Janković ocenil, da je nezadovoljnih oz. izjemno nezadovoljnih le okoli sedem odstotkov vprašanih. 5,5 odstotkov vprašanih je opazilo spremembe na slabše, odkar je Janković sedel na županski stolček v Ljubljani. Kar 72,5 odstotka anketiranih Ljubljančanov sicer ni opazilo sprememb, vendar je župan kljub temu zadovoljen, saj 22 odstotkov vprašanih meni, da gre na bolje.

Zapleti z zemljiščem rešeni?

Glede zemljišča, na katerem namerava Mestna občina Ljubljana (MOL) graditi nogometni stadion, so se pojavili novi zapleti. Janković je danes pojasnil, da je za parcelo, ki je bila v postopku denacionalizacije, s sklepom sodišča zavrnjeno vračilo v naravi in je zemljišče v lasti MOL.

Zapletlo pa se je pri drugem zemljišču. Za 8000 kvadratnih metrov veliko parcelo, ki naj bi bila v lasti MOL, se je izkazalo, da je med 17. majem lani denacionalizacijski upravičenec poslal na MOL prošnjo, da želi kot nadomestno zemljišče dobiti del zemljišča v Stožicah. Po Jankovićevih besedah so mu, kljub temu, da gre sicer na občini vse počasi, ugodili v manj kot dveh tednih.

Župan vztraja, da bodo stadion gradili v Stožicah, omenjeno zemljišče pa bodo morali kupiti. MOL ima v Stožicah v lasti 143.000 kvadratnih metrov zemljišč, kupiti pa jih mora še 50.000 kvadratnih metrov. Ob tem je poudaril, da ostala zemljišča niso sporna in lahko z gradnjo stadiona nemoteno začnejo, saj so na obrobju lokacije.