Janša sprejel svojce padlih v vojni za Slovenijo

Predsednik vlade je ob bližajočem se dnevu samostojnosti in enotnosti sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev vojne za Slovenijo.

Objavljeno
19. december 2006 23.00
Sprejem za svojce padlih v vojni za Slovenijo
Ljubljana - Predsednik vlade Janez Janša je ob bližajočem se dnevu samostojnosti in enotnosti sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev vojne za Slovenijo. "Tega, kar imamo danes, in tega, kar bodo imele v prihodnosti mlajše generacije, ne bi bilo, če ne bi bilo teh, ki se jih danes spominjamo," je dejal Janša.

Na srečanju, ki so se ga udeležili tudi načelnik generalštaba Slovenske vojske, generalpodpolkovnik Albin Gutman in nekateri ministri, je premier dejal, da je za nami od osamosvojitve naprej prehojena pot, ki jo lahko štejemo za uspešno, saj je Slovenija razvita evropska država z visokimi cilji. "Pred generacijami, ki danes živijo v Sloveniji, je boljša prihodnost, kot so jo kadarkoli do sedaj imeli naši predniki," je dejal Janša.