Janša voščil državljanom

V letu, ki mineva, je Slovenija naredila velik korak naprej in si utrdila mesto v družini razvitih evropskih narodov, je v novoletni poslanici zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Objavljeno
30. december 2006 14.07
Predsednik DZ France Cukjati
Ljubljana - V letu, ki mineva, je Slovenija naredila velik korak naprej in si utrdila mesto v družini razvitih evropskih narodov, je v novoletni poslanici zapisal predsednik vlade Janez Janša. Imamo dobre rezultate in dobre obete za prihodnost. "Prav zato ostaja skrb za gospodarski razvoj ena naših glavnih prioritet tudi v prihodnjem letu," je v poslanici državljanom zapisal predsednik vlade.

Slovensko gospodarstvo je letos doseglo eno najvišjih rasti doslej, imamo najnižjo brezposelnost v zgodovini države in ukročeno inflacijo. Slovenija je kot prva med novimi članicami Evropske unije v celoti pripravljena na prevzem skupne evropske valute. Rezultate zdravega, uspešnega gospodarstva bo čutil vsakdo izmed nas v obliki novih zaposlitvenih priložnosti, višjih plač, pokojnin in štipendij - ter v primeru stiske tudi višjih socialnih pomoči.

"Da bo lahko naša domovina še naprej in še bolj uspešno napredovala, bomo morali vsi skupaj, bolj kot doslej, zaupati drug drugemu. Konfliktno obujanje travm preteklosti in sprožanje vedno novih sporov ne vodi nikamor." Gotovo je želja vsakogar izmed nas živeti v družbi, kjer vladajo sožitje, medsebojno razumevanje in zaupanje. Vsi smo poklicani, da gradimo okolje, ki ščiti pravice vsakega človeka. Družbo, v kateri se med seboj znamo pogovarjati. Prostor blaginje, v katerem se bo vsak počutil spoštovanega in varnega, v svoji poslanci še piše Janša.

Državljanom voščil tudi Cukjati

Izvolili ste nas v državni zbor, da kot zakonodajna veja oblasti skrbimo za taka pravila skupnega življenja, na podlagi katerih si bo vsak izmed nas lahko ustvaril mirno in srečno življenje, je v novoletni poslanici zapisal predsednik državnega zbora France Cukjati. "Čutimo se zavezane vašim pričakovanjem in zavedamo se, da sta gospodarska rast in makroekonomski uspehi le prvi korak k večji zaposlenosti, boljšim plačam in bolj učinkoviti zdravstveni in socialni službi."

Zakoni, ki se rojevajo v dinamičnih parlamentarnih razpravah, so lahko še tako idealni, a nič ne koristijo, če jih ne prenesemo v življenje in jih ne napolnimo s toplino medčloveškega razumevanja. "Zato si še kako želim, da bi se v letu 2007 prav vsi, vse politične stranke, vsi delodajalci in sindikati, vsa civilna družba in vsi državljani zavedali stare modrosti, da je vsak lahko srečen le, če so srečni tudi drugi okrog njega. Z državo Slovenijo smo torej lahko zadovoljni le, če so z njo zadovoljni vsi državljani in državljanke," je poslanico sklenil Cukjati.