Jesenske barve se bodo kopale v soncu do petka

Lepo vreme bo vsaj še do petka.

Objavljeno
31. oktober 2011 13.34
Posodobljeno
31. oktober 2011 16.30
Li. K.
Li. K.

LJUBLJANA – V prihodnjih dneh bodo jesenske barve še obsijane s soncem, pravijo pri Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso). Kljub jutranji megli in nizki oblačnosti ob jutrih in dopldnevih bodo dnevi vsaj še do petka lepi. Le na zahodu se bo v četrtek pooblačilo. Zapihal pa bo topel jugozahodni veter.

Podnevi do 15 stopinj

Temperature se bodo podnevi povzpele do 15 stopinj, Primorci pa bodo zaradi svoje zemljepisne lege nagrajeni še s 5 stopinjami več. Zjutraj se bo treba malo topleje obleči, saj se bodo temperature gibale od 1 do 8 stopinj.

Tudi v hribih bo lepo

Tistim, ki se bodo odpravili malo višje, tudi ne bo manjkalo sonca, temperatura na 1500 metrih bo okoli 9 stopinj, na 2500 metrih pa 4 stopinje Celzija.

Konec tedna deževen

Medtem ko bo med tednom lepo, pa po desetdnevni napovedi kaže, da bo konec tedna moker. Obetajo se namreč plohe, temperature pa bodo padle za 2 stopinji.

Počutje jasno kot vreme

Vremensko občutljivi ljudje bodo imeli v krajih, kjer bosta megla in oblačnost, manjše težave, kjer pa bo jasno, bo temu primerno tudi počutje. Če imate meglo, jo mahnite na izlet v jasnejše kraje in uživajte v pisanih jesenskih dnevih.