Jevšek nov direktor kriminalistov

Generalni direktor policije Jože Romšek je danes za direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi imenoval Aleksandra Jevška.

Objavljeno
22. januar 2007 17.18
Aleksander Jevšek
Ljubljana - Generalni direktor policije Jože Romšek je danes za direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (UKP GPU) imenoval Aleksandra Jevška.

Jevšek je sedanji direktor Policijske uprave Ljubljana, ki bo zamenjal Rastislava Kanižarja s 1. februarjem 2007. Dosedanji direktor UKP GPU bo ostal kot svetovalec za področje dela kriminalistične policije v vodstvu Generalne policijske uprave, so sporočili z GPU.

Kanižar je 10. januarja Romšku podal predlog za razrešitev s položaja, in sicer zaradi osebnih razlogov. Zamenjal ga bo prvi mož ljubljanske policijske uprave Aleksander Jevšek, ki je bil prej vrsto let direktor policijske uprave v Murski Soboti, kjer z družino tudi živi, veliko zaslug pa naj bi imel tudi za rešitev napetosti na Hotizi.

Jevšek je v policiji že več kot 25 let in je bil med drugim tudi kandidat za direktorja policije leta 2004. Aleksander Jevšek je kariero začel kot kriminalist, nadaljeval kot vodja oddelka na mariborski policijski upravi, pred odhodom v Mursko Soboto pa je bil vodja kriminalistov na celjski upravi.

Kot je povedala predstavnica policije za odnose z javnostmi Nuška Tavčar, zaenkrat še ni znano, kdo bo Jevška nasledil na čelu PU Ljubljana.