Jurij Giacomelli novi direktor Dela, d. d.

Novi direktor Dela, d.d. je postal Jurij Giacomelli, dosedanji direktor Gorenjevega Dizajn-centra. Z delom bo pričel 1. decembra in kot je dejal ob imenovanju, želi predvsem dvigniti ugled novinarskega dela.

Objavljeno
08. oktober 2009 17.49
Delo.si
Delo.si
Ljubljana - Nadzorni svet Dela, d. d., je na današnji konstitutivni seji za novega direktorja Dela imenoval Jurija Giacomellija, dosedanjega direktorja Gorenjevega Dizajn-centra in prej dolgoletnega direktorja časnika Finance.

 

Nadzorniki so na konstitutivni seji sicer za predsednico NS izvolili Marjeto Zevnik, za namestnika pa Roberta Šego, s tem da je Zevnikova od
danes pa do 30. novembra postala tudi začasna direktorica družbe Delo, dokler Giacomelli 1. decembra ne nastopi funkcije.

 

Giacomelli je v prvi izjavi dejal, da je zelo zadovoljen s soglasno odločitvijo nadzornega sveta in se zaveda, da prevzema "veliko odgovornost v doslej najbolj negativnih časih za panogo in gospodarstvo nasploh. Zavedam se tudi velikih pričakovanj glede utrditve tržnega vodstva družbe Delo. Hkrati pa želim v podjetje vrniti strast do ustvarjanja časopisa in medijev nasploh ter dvigniti ugled novinarskega poklica."