Jutranje trčenje pod Trojanami

Predor Jasovnik je ponovno odprt.

Objavljeno
23. september 2012 08.14
Posodobljeno
23. september 2012 08.18
P. B, Celje, Ni. Č., Delo.si
P. B, Celje, Ni. Č., Delo.si

Trojane - Zgodaj zjutraj je prišlo do prometne nesreče v predoru Jasovnik pod Trojanami. Po poročanju celjskih poklicnih gasilcev je malo po šesti uri med vožnjo skozi predor voznik osebnega avtomobila zapeljal v odstavno nišo v predoru in silovito trčilo v betonsko steno. Pri tem je bil hudo poškodovan in prepeljali so ga v celjsko bolnišnico.

Posredovala je poklicna gasilska enota iz avtocestne baze na Vranskem, ki jo sestavljajo poklicni gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Centra požarne varnosti iz Domžal, gasilske okrepitve pa so dobili tudi iz Celja. Predor Jasovnik je bil zaprt do pol devetih zjutraj.

Razmere na cestah:

• Na avstrijski strani predora Karavanke potekajo obnovitvena dela. Promet bo do 20. decembra potekal izmenično enosmerno, s čakalno dobo pred predorom.

• Danes do 22. ure bo spremenjena prometna ureditev v zapori na primorski avtocesti med počivališčema Studenec in Ravbarkomanda. Promet proti Ljubljani poteka samo po enem pasu (skrajno levi pas), zaprt je tudi priključek Postojna.

• Med 9.20 ter 10.20 bodo zaradi tekaške prireditve zaprte nekatere lokalne ceste na območju Domžal in cesta Šentjakob - Domžale, med Želodnikom in Domžalami pa bodo zaprti zavijalni pasovi.

Cesta Hotavlje (Zadružni dom) - Suša - Črni Kal - Koča Blegoš bo zaradi kolesarske prireditve zaprta med 9.50 ter 11.45, cesta se bo odpirala postopoma za zadnjim tekmovalcem.