V ponedeljek nova pošiljka snega

Čez dan se bodo namreč padavine okrepile in razširile na vso državo, pri tem pa bo v notranjosti večinoma snežilo.

Objavljeno
04. marec 2018 18.37
jer Sneg, zima, motivi
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana – Sloveniji se v ponedeljek obeta nova pošiljka snega. Čez dan se bodo namreč padavine okrepile in razširile na vso državo, pri tem pa bo v notranjosti večinoma snežilo. Do torka dopoldne, ko bo sneženje ponehalo, lahko po napovedi agencije za okolje v nižinah pade do okoli deset centimetrov snega, na Kočevskem in Notranjskem lahko tudi več.

Vremenska napoved na spletni strani Agencije RS za okolje pove, da se bo ponoči povsod po državi pooblačilo, v ponedeljek zjutraj bodo ponekod na Primorskem in Notranjskem že rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od minus štiri do minus ena, na Goriškem in ob morju okoli tri stopinje Celzija.

V ponedeljek bo oblačno, čez dan se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Najmanj novega snega bo na vzhodu države, največ pa v pasu med Gorenjsko in Kočevskim, kjer lahko lokalno pade tudi do 20 centimetrov snega. Na Primorskem tokrat ne bo snežilo.

Predvsem na Primorskem in Notranjskem se bodo padavine pojavljale tudi torek popoldne. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo na vzhodu nekaj sončnega vremena, drugod bo večinoma oblačno. Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.