Jutri pohod od Litije do Čateža

Pohodniki bodo lahko pešačili po dveh poteh: čez Gobnik ali čez Primskovo. Slavnostni govornik na Čatežu bo Drago Bulc.

Objavljeno
13. november 2015 11.21
Pohod
Bojan Rajšel, Litija
Bojan Rajšel, Litija

Litija − V soboto bo potekalo tradicionalno Levstikovo popotovanje od Litije do Čateža. Start pohoda bo med 6. in 9. uro v Litiji in v Šmartnem pri Litiji. Pot je dolga približno 22 kilometrov.

Na dan prireditve se bo z ljubljanske železniške postaje v Litijo mogoče pripeljati z vlaki, ki bodo odpeljali ob 5.50, 6.29, 6.50, 7.30 in 7.40. Z mariborske železniške postaje pa bodo vlaki odpeljali ob 3.40, 4.20, 5.15 in 6.55.

Pohodniki bodo tudi letos lahko pešačili po dveh poteh, so sporočili iz Zavoda Levstikova pot. Prva bo vodila čez Gobnik in Moravče pri Gabrovki na Čatež, po kateri je hodil tudi pisatelj Fran Levstik in na kateri je nastal znameniti potopis z naslovom Popotovanje od Litije do Čateža. Druga pot pa je speljana na Čatež čez Primskovo po tako imenovani planinski poti. Turistično društvo Čatež bo na cilju na vaškem trgu ob 13. uri pripravilo bogat kulturni in zabavni program, imenovan Razhodnja. V njem bodo sodelovale številne kulturno-umetniške skupine, zbranim pa bo spregovoril predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije Drago Bulc. Pohodnike bodo z avtobusi vozili nazaj v Litijo ali pa naprej do Šentlovrenca.