Kacin in Rop v iskanju rešitev

Predsednik LDS Jelko Kacin in vodja poslanske skupine Anton Rop sta se včeraj za zaprtimi vrati pogovarjala o možnostih za odpravo dilem pred bližnjim kongresom stranke.

Objavljeno
16. januar 2007 07.00
Premier Anton Rop
Ljubljana – Jelko Kacin in Anton Rop, predsednik LDS in vodja strankine poslanske skupine, sta se včeraj za zaprtimi vrati pogovarjala o možnostih za odpravo dilem, s katerimi se v LDS soočajo pred bližnjim kongresom. Ta bo čez slaba dva tedna, do takrat pa naj bi v LDS dosegli vsaj minimalno soglasje o nadaljnjem načinu dela in delovanja stranke. Srečanje omenjene dvojice je posledica tako imenovane klavzure LDS, po kateri je v stranki vendarle zaznati nekaj optimizma. Udeleženci sobotnega sestanka namreč pretežno ocenjujejo, da je bila akcija pod okriljem Liberalne akademije oziroma njenega predsednika Darka Štrajna bolj in manj uspešna.

O čem sta se včeraj pogovarjala Rop in Kacin, ni znano, saj nista želela dajati nikakršnih izjav. To je bilo pričakovati, saj so se na sobotni klavzuri zavezali vsa morebitna nesoglasja reševati tako, da to ne bo škodilo javnemu ugledu stranke in njenih članov. To z drugimi besedami pomeni, da se bodo v dneh do kongresa bolj kot ne izogibali nastopanju v medijih oziroma komuniciranju z javnostjo, zato pa se poskušali toliko bolj konstruktivno pogovarjati.

Čeprav udeleženci sobotnega srečanja poudarjajo, da je vsekakor šlo za dobrodošel in konstruktiven pogovor, vendarle opozarjajo, da so se izognili ključnemu vprašanju, namreč vodenju stranke. Ugibanja se zdaj večinoma sučejo okoli tega, ali bodo najhujši Kacinovi kritiki sposobni sprejeti njegovo nadaljnje vodenje LDS.

Več o tem v torkovi tiskani izdaji Dela